Ask & Share

Post New Topic

10 Easy Substitutions for Household Items (When you are TOO Busy to Run to the Store)

9 0


Life gets hectic at times (as we ALL Know) and so many times you are too busy or in too much of or a hurry to run to the store to pick up something you just found you are out of! So here is a list of 10 Easy Substitutions for Household Items (When you are TOO Busy to Run to the Store)...

  1. Problem: The Bathroom smells partiality ROUGH after you just visited it and you are OUT of Air Freshener...
Answer: Strike a few matches and the smell will disappear (the next person to use the bathroom will Thank you!)

2.  Problem: You have run out of dental floss and have something Gross caught between your Teeth...
Answer: Use some coarse Thread - but be careful not to dig down too deep so as not to damage your Gums

3.  Problem: The Toilet Bowl is NASTY but You have run out of Cleaner...
Answer: Choose to either use Vinegar or Full Strength Bleach (Warning - DO NOT use these together!)

4.  Problem: You have run out of Shampoo and Really need to Wash You Hair...
Answer: Dilute some Mild Dish-washing Detergent with some Water

5.  Problem: Your Windows or Mirrors need cleaning but you have No Glass cleaner on Hand...
Answer: Use Vinegar, Ammonia or Alcohol (Rubbing - NOT Jim Beam)  ;)

6.  Problem: You really Need to Scrub your Feet - but are without a Pumice Stone...
Answer: Use some Nylon Netting (like the kind 3 pound bags of Onions come in.)

7.  Problem: You Need to Brush your Teeth - but have No Toothpaste...
Answer: Mix some Baking Soda and Salt in your hand to make a paste and your Teeth will sparkle

8.  Problem: You or Your Baby are Chafed and Need some Baby Powder to soothe it - but you have none...
Answer: Use some Cornstarch (works wonders)

9.  Problem: You have run out of Deodorant and Your Pits Stink...
Answer: Use some Baking Soda to hold you over (Won't help with sweating - but sure helps you smell better!)

10.  Problem: You have some Beautiful Sterling Silver Jewelry You would like to Wear - but it is tarnished and you don't have any Jewelry Cleaner...
Answer: Gently use some Non-abrasive Toothpaste on a Cloth or Old Toothbrush to clean the Jewelry then rinse under cool water - dry - and it will sparkle for you.

*Please feel free to add some Substitutions that You Use when You Run out of common Household Necessities... I Look froward to adding them to my list. :)

FibroMom posted Jun 22, 2012
772 views
18 Comments
dealwagger

I have also used diluted dish washing liquid in a spray bottle for glass--not completely streak free but it works surprisingly good.

dealwagger (rep: 10.3k) posted Jun 22, 2012

10
lilywow

Great tips. I am going to apply #10 when I get home from work. I have some silver jewelry that needs some major polishing and I do not have any silver cleaner handy, so I will put #10 to the test. Thanks!!!

lilywow (rep: 8.7k) posted Jun 22, 2012

10
FibroMom

dealwagger - great Idea - will give that a try!

lilywow - I sold Sterling for 13 years - and it works wonders - also - once cleaned and dry if you keep your pieces in a Zip-lock bag they will stay tarnish-free a lot longer. :)

FibroMom (rep: 244k) posted Jun 22, 2012

10
arsiel

Baking soda and vinegar are the most useful things apparently.

What happens when you put bleach and vinegar together? O_o

arsiel (rep: 13.1k) posted Jun 22, 2012

10
FibroMom

arsiel: Mixing bleach and vinegar is a bad idea. Toxic chlorine gas is released, which essentially serves as a way to wage chemical warfare on yourself.

FibroMom (rep: 244k) posted Jun 22, 2012

00
lilywow

Thanks Fibromom. I am about to go try it now.

lilywow (rep: 8.7k) posted Jun 22, 2012

10
ancagavs

These are excellent tips. I'll try some of them. Thanks :)

ancagavs (rep: 18.4k) posted Jun 23, 2012

10
gangstabarbie

When you are out of a nail filer .. Use sand paper to file your nails :)

gangstabarbie (rep: 21k) posted Jun 23, 2012

20
FibroMom

Awesome Idea, gangstabarbie! :)

FibroMom (rep: 244k) posted Jun 23, 2012

00
encorez

lets not forget about toothpaste....it polishes plastic.....for example it takes off the white film on car headlights....

encorez (rep: 10k) posted Jun 23, 2012

10
encorez

and be careful with bleach....like you said it can kill you if added with other crap....

encorez (rep: 10k) posted Jun 23, 2012

10
FibroMom

encorez - that toothpaste idea for the headlights is WONDERFUL! I have got to give that a try - my headlights are filmed over and it's making the lights too dim to drive with. Thanks for the Great Idea! :)

FibroMom (rep: 244k) posted Jun 23, 2012

10
encorez

^ and they will be minty fresh........

encorez (rep: 10k) posted Jun 23, 2012

20
FibroMom

Minty fresh Headlights - hard to beat that one! ;)

FibroMom (rep: 244k) posted Jun 23, 2012

20
shopange08

I took my car to a mechanic a few weeks ago and they got oil on my seat which I didn't notice until I got home.. I tried a bunch of stuff to get it out, including some oxygen cleaner and carpet cleaner.. nothing worked, but someone suggested Dawn dishwashing liquid, and voila! Just like new.. :)

shopange08 (rep: 15.8k) posted Jun 25, 2012

10
shopange08

Btw thanks for all the great tips, FibroMom!

shopange08 (rep: 15.8k) posted Jun 25, 2012

10
FibroMom

Dawn does wonders - thanks for the Great Tip, shopange08! :)

FibroMom (rep: 244k) posted Jun 26, 2012

10
shimisi

I was just reading about WD-40 earlier, and it apparently has way more uses than I realized. For example, it's also effective in polishing (or untangling) jewelry. :)

This is a nice list to keep in mind. Thanks, FibroMom!

shimisi (rep: 140k) posted Jun 28, 2012

10